Over Caroline

Familiebedrijf

Als jongste telg in een bakkersfamilie ben ik geboren en getogen in Midden-Limburg. Mijn broers en ik werden al van jongs af aan betrokken bij het familiebedrijf. Dit vormde de ruggengraat binnen onze familie. Het ondernemend zijn, jezelf blijven ontwikkelen en vertrouwen hebben, stond centraal in ons gezin.

Zelfontplooiing

Deze waarden hebben geresulteerd in een voortdurende belangstelling om mij steeds verder te ontplooien. Zowel persoonlijk als in mijn loopbaan. Diverse studies en banen in detailhandel, onderwijs, wellnessbranche en uitzendbranche hebben geleid tot mijn laatste functie in loondienst als accountmanager/bedrijvenacquisiteur bij gemeente Dronten. In deze baan heb ik de ruimte gekregen om te ontdekken waar ik echt goed en onderscheidend in ben en bovendien veel plezier in heb: ondernemers verder helpen met hun onderneming in de ruimste zin van het woord. De Ondernemerscommissaris was geboren!

Debater, netwerker en bestuurder

Naast mijn werk heb ik een debatvereniging voor Flevoland opgericht en voorgezeten. Daarnaast was ik actief betrokken bij diverse netwerken voor jonge professionals. Deze bestuurservaring werd gecompleteerd door mijn bestuurslidmaatschap en voorzitterschap van een Ondernemingsraad. Als betrokken burger ben ik daarnaast bestuursvoorzitter geweest van een non-profitorganisatie. Bij deze stichting heb ik ook bij stevige tegenwind mijn bijdrage geleverd, door het begeleiden en goed afwikkelen van het faillissement.

Ondernemerschap

Vervolgens besloot ik om mijn kennis en ervaring tot dan toe als expertise in te zetten in mijn ondernemerschap. Dat doe ik als zelfstandig ondernemersadviseur voor Stichting MKB Doorgaan waardoor ik mij inzet voor het behoud van ondernemerschap en arbeidsplaatsen op landelijk niveau.

Samenwerkend professional en uitdaging

Bestuurlijk werk doe ik sinds mijn studietijd voor diverse organisaties. Het mooie hieraan vind ik het uitzetten van de koers in een hecht samenwerkend team van professionals. Om op die manier de doelstelling van de organisatie realiseren. Voor mij is essentieel om het contact te houden met de mensen voor wie ik mij inzet. Daarin vaar ik op mijn innerlijke compas en schuw ik het niet om vragen te stellen! Trots ben ik erop dat al deze ontwikkelingen hebben geleid tot mijn benoeming als pensioenfondsbestuurder voor het Bedrijfspensioenfonds voor het Bakkersbedrijf. Ik zet mij graag in voor een toekomstbestendig pensioen voor de bakkerijsector. Hierdoor kan ik voor een grote groep mensen van betekenis zijn middels mijn bijdrage aan een goede oudedagsvoorziening. Daarnaast mag ik mij als lid van de Raad van Toezich inzetten voor Welzijn Lelystad . Prachtige uitdagingen als toezichthouder/bestuurder die precies bij mij passen! 

Zelfreflectie, contemplatie en inspiratie

Voor mij is het heel wezenlijk om die dingen te doen waarin ik mijn hart kan leggen, zowel persoonlijk als professioneel. Van jongs af aan heb ik een grote interesse in persoonlijke bewustzijnsontwikkeling. Weliswaar opgegroeid in een katholieke omgeving heb ik mij ruim 25 jaar verdiept in oosterse meditatie en yoga. Vanuit dit persoonlijke verlangen naar verbinding heb ik opleidingen gedaan tot ayurvedatherapeut, yogadocent, mindfulnesstrainer en (zelf)compassietrainer. Het bezoeken van kloosteromgevingen, op retraîte gaan en leven in eenvoud geeft mij telkens weer rust en inspiratie. Ik heb gemerkt dat juist de combinatie van zelfreflectie en contemplatie heel waardevol is voor ondernemers en professionals. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een goede balans is tussen lichaam en geest, zeker wanneer er gewerkt wordt in een veeleisende werkomgeving. Aandachtstraining is hierin zeer behulpzaam en ik schep er een groot genoegen in deze dienstverlening aan te kunnen bieden.

Strategie, tactiek en operatie

Het was voor mij lange tijd niet zozeer de vraag óf ik ooit voor mezelf zou beginnen maar wannéér. Als zelfstandig professional kan ik mooi vorm en richting geven aan mijn werkzaamheden, vanuit een gezonde balans tussen hoofd en hart. Gezien de brede werkvelden waarin ik ervaring heb opgedaan kan ik op operationeel, tactisch en strategisch niveau met ondernemers meedenken, samen- én tegenspel bieden.

Graag tot ziens met hartelijke groet,

Caroline Bongers

Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen?