Over Caroline

Familiebedrijf

Als jongste telg in een bakkersfamilie ben ik geboren en getogen in Midden-Limburg. Mijn broers en ik werden al van jongs af aan betrokken bij het familiebedrijf. Dit vormde de ruggengraat binnen onze familie. Het ondernemend zijn, jezelf blijven ontwikkelen en vertrouwen hebben, stond centraal in ons gezin.

Zelfontplooiing

Deze waarden heb ik zeer ter harte genomen. Dit heeft geresulteerd in een voortdurende belangstelling om mij steeds verder te ontplooien in mijn loopbaan. Diverse studies en banen in detailhandel, onderwijs, wellnessbranche hebben geleid tot een mooie functie als accountmanager/bedrijvenacquisiteur bij gemeente Dronten. In deze laatste baan heb ik ontdekt waar ik echt goed en onderscheidend in ben en bovendien veel plezier in heb: ondernemers verder helpen met hun onderneming in de ruimste zin van het woord. De Ondernemerscommissaris was geboren!

Debater, netwerker en bestuurder

Naast mijn werk heb ik een debatvereniging opgericht en twee jaar voorgezeten. Daarnaast was ik actief betrokken bij diverse netwerken voor jonge professionals. Deze bestuurservaring werd gecompleteerd door mijn vijfjarig bestuurslidmaatschap en voorzitterschap van de OR. Als betrokken burger ben ik verder bestuursvoorzitter geweest van een non-profitorganisatie. Bij deze stichting heb ik ook bij stevige tegenwind mijn bijdrage geleverd, door het begeleiden en goed afwikkelen van het faillissement.

Ondernemerschap

Na deze laatste ervaring besloot ik om datgene wat ik tot dan toe in mijn 'rugzak' had naar een hoger plan te brengen. Hierbij met als doel te voorkomen dat ondernemers in de problemen komen. Dat doe ik als zelfstandig ondernemersadviseur voor Stichting MKB Doorgaan waardoor ik mij inzet voor het behoud van ondernemerschap en arbeidsplaatsen op landelijk niveau.

Samenwerkend professional en uitdaging

Bestuurlijk werk doe ik sinds mijn studietijd voor diverse organisaties. Het mooie hieraan vind ik het uitzetten van de koers in een hecht samenwerkend team van professionals. Om op die manier de doelstelling van de organisatie realiseren. Voor mij is essentieel om het contact te houden met de mensen voor wie ik mij inzet. Daarin vaar ik op mijn innerlijke compas en schuw ik het niet om vragen te stellen! Trots ben ik erop dat al deze ontwikkelingen hebben geleid tot mijn benoeming als pensioenfondsbestuurder voor het Bedrijfspensioenfonds voor het Bakkersbedrijf. Ik zet mij graag in voor een toekomstbestendig pensioen voor de bakkerijsector. Hierdoor kan ik voor een grote groep mensen van betekenis zijn middels mijn bijdrage aan een goede oudedagsvoorziening. Een prachtige uitdaging als bestuurder die precies bij mij past!

Zelfreflectie, contemplatie en inspiratie

Voor mij is het heel wezenlijk om die dingen te doen waarin ik mijn hart kan leggen. Dat geldt zowel voor mijn werk als voor mezelf. Zo heb ik al van jongs af aan een grote interesse in persoonlijke bewustzijnsontwikkeling. Weliswaar opgegroeid in een katholieke omgeving heb ik mij ruim 20 jaar verdiept in oosterse meditatie en yoga. Vanuit dit persoonlijke verlangen naar verbinding heb ik opleidingen gedaan tot ayurvedatherapeut, yogadocent, mindfulnesstrainer en (zelf)compassietrainer. Het bezoeken van kloosteromgevingen, op retraîte gaan en leven in eenvoud geeft mij telkens weer rust en inspiratie. Ik heb gemerkt dat juist de combinatie van zelfreflectie en contemplatie heel waardevol is voor ondernemers en professionals. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een goede balans is tussen lichaam en geest, zeker wanneer er gewerkt wordt in een veeleisende werkomgeving. Aandachtstraining is hierin zeer behulpzaam en ik schep er een groot genoegen in deze dienstverlening aan te kunnen bieden.

Strategie, tactiek en operatie

Het was voor mij lange tijd niet zozeer de vraag óf ik ooit voor mezelf zou beginnen maar wannéér. Als zelfstandig professional kan ik mooi vorm en richting geven aan mijn werkzaamheden, vanuit een gezonde balans tussen hoofd en hart. Gezien de brede werkvelden waarin ik ervaring heb opgedaan kan ik op operationeel, tactisch en strategisch niveau met ondernemers meedenken en tegenspel bieden.

Graag tot ziens en met hartelijke groet,

Caroline Bongers

Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen?